در انتخاب تجهیزات فنی و صنعتی مانند انواع فن و دمنده‌ها، مشخصات فنی در شرایط عملکرد و همچنین سایر شاخص‌ها مانند میزان صدای تولید شده در هنگام عملکرد و یا پارامترهایی مانند راندمان، نقش تعیین کننده‌ای را دارند. به طور معمول در هنگام انتخاب تجهیزات صنعتی مرجع بررسی موارد ذکر شده کاتولوگ‌های فنی آن تجهیز است. معمولاً در این کاتالوگ‌ها پارامترهای ذکر شده به صورت نمودار و یا جداول عددی می‌باشند. با گسترش رایانه‌ها استفاده از نمودارهای موجود در کاتالوگ‌ها جای خود را به نرم افزارهای انتخاب مدل داده‌اند.
پس به طور کلی هر تولید کننده عملکرد دستگاه تولیدی خود را به نحوی و به صورت کمی توصیف می‌کند، حال برای انتخاب تجهیزات فنی در صنعتی مانند تهویه مطبوع دو سوال اساسی مطرح می‌شود:  
اول: روش صحیح و مقبول از نظر بین المللی برای تعیین شاخص‌های فنی (مثلا میزان راندمان) برای هر نوع تجهیز صنعتی کدام است؟
دوم: در صورتی که یک تولید کننده تجهیزات صنعتی روش‌های بهینه و مقبول را برای تعیین مشخصات فنی محصول خود بکار ببرد در چه صورت مقادیر گزارش شده قابل اعتماد است؟
در پاسوخ به سوالات فوق باید گفت که با گسترش صنایع در عرصه بین الملل و نیاز به استاندارد سازی روش‌های تعیین و گزارش مشخصات فنی، موسسات مطرح آکادمیکی با تکیه بر اصول مهندسی اقدام به تهیه دستورالعمل‌ها و روش‌های جامع آزمایشگاهی برای تعیین عملکرد تجهیزات تهویه مطبوع نمودند.
 در این دستورالعمل‌ها تمامی عوامل موثر بر آزمایش عملکرد دستگاه به تفکیک و همراه با جزئیات با هدف یکسان شدن نحوه آزمایش و ارزیابی هر دستگاه ذکر شده است و تولید کننده یک تجهیز می‌تواند با مطالعه این دستورالمعل‌ها کارایی دستگاه تولیدی خود را بر طبق اصول بین المللی ارزیابی کند.
از طرفی با توجه به امکان بروز خطای سهوی از طرف تولید کننده در سنجش عملکرد دستگاه تولیدی و همچنین یا ارائه اطلاعات غلط به صورت عمدی برای فروش بیشتر، نقش موسسات معتبر بین المللی برای تایید اطلاعات ارائه شده توسط تولیدکننده ‌مشخص می‌شود. این موسسات با داشتن آزمایشگاه‌های پیشرفته، تست‌های استاندارد را روی تجهیزات تولیدی هر برند انجام داده و در صورت تایید عملکرد دستگاه، گواهینامه صحت عملکرد دستگاه بر طبق استاندارد مربوطه توسط موسسات مربوطه به برند ذکر شده اعطا می‌شود.‌