تهویه پارکینگ، کنترل و تخلیه دود
 
نوع کاربری هر محیط می‌تواند بر ویژگی‌های فیزیکی هوای موجود در آن محیط تاثیر قابل توجهی داشته باشد و در نتیجه تهویه آن محیط مستلزم در نظر گرفتن مسایل فنی متفاوت‌تری نسبت سایر محیط‌ها خواهد بود. برای مثال در طراحی سیستم تهویه یک استخر طراح با پارامترهایی مواجه است که در طراحی سیستم تهویه یک پارکینگ آن پارامترها وجود ندارد. این تفاوت در طراحی در شرایط غیر معمول مانند شرایط حریق به طور گسترده‌تری نمایان می‌شود.
در تهویه یک پارکینگ در شرایط معمول هوای محیط که بر اثر انتشار دود حاصل از احتراق در موتور خوردروها حاوی ذرات آلاینده مضر برای سلامت انسان است باید به طور مناسب از محیط خارج و هوای تازه جایگزین آن شود. طراحی سیستم تهویه پارکینگی با عملکرد مناسب در شرایط حریق، به علت ویژگی‌های خاص پارکینگ نیازمند در نظر گرفتن مسایل فنی خاصی است.
از جمله این مسایل این است که  معمولا پارکینگ‌ها در طبقات منفی ساختمان‌ها هستند و با فضای بیرون از طریق پنجره‌ها در ارتباط نیستند و تخلیه دود و تامین هوای تازه در این محیط‌ها باید سازوکار مناسبی در نظر گرفت. معمولا پارکینگ‌ها تنها از طریق راه پله‌ها و یا آسانسورها با فضای بیرون در ارتباط هستند و در صورت بروز حریق در این محیط‌ها به طور طبیعی دود به فضای راه پله‌ها سرایت می‌کند که این مورد موجب در معرض خطر قرار گرفتن افرادی است که می‌خواهند از طریق راه پله به سمت مکان‌های امن بروند. از طرفی خودروهای موجود در پارکینگ‌ها دارای پتانسیل بالایی برای سوختن و انفجار هستند و در صورت اینکه خودروها طعمۀ آتش شوند ضمن تولید حجم بسیار بالای دود، دمای محیط به میزان بسیار زیادی افزایش می‌یابد و شرایط را برای ایجاد پدیده گرگرفتگی یکپارچه و یا فلش آور (Flash Over) را فراهم می‌سازد که انفجار حاصل از این پدیده می‌تواند موجب فروپاشی ساختمان شده و عملا عملیات امداد و نجات متوقف شود.
این موارد مجامع علمی و فنی مهندسی بین المللی را بر آن داشته است تا سازوکارهای بهینه برای پیاده سازی سیستم تهویه و تخلیه دود پارکینگی و همچنین سامانه‌های فشار مثبت راه پله را در قالب استانداردها و ضوابط اجرایی تبیین کنند. برخی از این ضوابط و استانداردها عبارتند از استاندارد BS 7346-7:2006، NFPA 92:2012 و NFPA 92A:2009.
در کشور ما نیز سازندگان ساختمان بالاخاص مجتمع‌های تجاری و اداری ملزم به اجرای آیین‌نامه‌های و ضوابط مربوط به تهویه پارکینگی هستند. سازمان آتش نشانی تهران به عنوان یک نهاد نظارتی بر اجرای این ضوابط نظارت دارد و در سال 1394 نیز آیین نامه و دستور العمل ایمنی برای تهویه پارکینگی را با عنوان ” ضوابط ملاک عمل سامانه‌های تهویه، تخلیه و کنترل دود ” منتشر کرده است.
در این آیین نامه ساختمان‌هایی که تعداد طبقات زیر زمین آن از سه طبقه بیشتر باشد و یا مساحت هر طبقه از زیر زمین آن بیشتر از 500 متر مربع باشند باشد را ملزم به بکارگیری سامانه تهویه پارکینگی شامل تجهیزات فن‌های کلاس F300، جت فن، دریچه دمپردار و … کرده است.
همچنین در این آیین نامه فن‌های قابل استفاده در سامانه‌ها تهویه پارکینگی را محدود به فن‌هایی کرده است که قابلیت کارکرد در دمای 300 درجه سانتی گراد به مدت حداقل یک ساعت را داشته باشند و این فن‌ها باید دارای گواهینامه‌های معتبر بین المللی باشند.
شرکت بهارسازان علاوه بر مشاوره در زمینه اجرای سامانه‌های تهویه پارکینگی، تامین کننده تجهیزات استاندارد داخلی و خارجی مورد استفاده در این زمینه است. بهارسازان نماینده رسمی شرکت Kruger در ایران است که تجهیزات فن‌ F300 و جت فن F300 کروگر دارای گواهینامه‌های بین المللی مورد تایید سازمان آتش نشانی است.

فن F300 تخلیه دود

فن هوای تازه

جت فن پارکینگی